Poker spelen bij Pokerstars

Poker is het populairste kaartspel van de wereld. Op talloze online pokerrooms spelen miljoenen spelers het spelletje. In het verre verleden hebben de saloons in het Wilde Westen het spelletje immens populair gemaakt.

Er zijn vele pokervarianten, bij elke variant is het doel om met 5 kaarten de sterkste hand te hebben. De populairste variant is Texas Hold’em. Deze variant wordt verreweg het meest gespeeld. Op één van de vele pokerrooms kun je, als je het spelletje goed beheerst, een hoop geld verdienen. Sommige spelers zijn zelfs zo goed, dat ze van poker spelen hun beroep hebben gemaakt. Als je bijvoorbeeld het Wereldkampioenschap poker wint, dan hoef je je hele leven niet meer te werken. Je wint dan miljoenen dollars.

Texas Hold’em
Laten we ons focussen op de bekendste spelvariant: Texas Hold’em. Bij dit spel krijg je iedere ronde 2 kaarten toegedeeld. Het spel maakt gebruik van een big blind en een small blind. Iedere beurt moet één speler de small blind inzetten en één speler de big blind. Daarna volgt de eerste inzetronde. De blinds dienen om het spel sneller te laten verlopen en zorgen ervoor dat er überhaupt spelers uitgaan. Als er geen blinds zouden zijn, zou je elke hand kunnen weggooien en wachten tot er nog weinig spelers over zijn. Tijdens de inzetrondes moet minimaal de big blind worden ingezet. Dit heet een call. Als je verhoogt, heet het een raise. Bij een raise kunnen de spelers ook weer callen, maar dit kost ze dan meer geld. Je zet meestal veel geld in als je denkt de beste hand te hebben van de tafel. Als een speler een raise plaatst, kun je daar nog een keer overheen raisen: Dit heet re-raise. Als je all-in gaat zet je al je fiches in. Je loopt zo veel risico, maar als je wint kun je een mooie pot pakken.

Pokerrooms
Als je begint met poker, moet je eerst de afweging maken: gelijk voor echt geld spelen of eerst oefenen met nepgeld? Er is een grote keuze aan pokerrooms, dus zet ik de 2 grootste even op een rijtje voor je:

Pokerstars
Deze Pokerroom is verreweg de populairste pokerroom van de hele wereld. De pokerroom kent piekmomenten waarop 300.000 spelers tegelijk aan het spelen zijn. Je vindt er dan ook talloze toernooien en verschillende varianten. Ook zitten er veel profs op Pokerstars. Deze profs zitten bij Team Pokerstars. Deze site is zo populair, omdat dit één van de weinige pokerrooms is waar Amerikanen nog kunnen spelen. De software van Pokerstars is erg goed te noemen, het ziet er allemaal netjes en verzorgd uit. Er is een gigantische keuze uit toernooien en het niveau van de medespelers is tamelijk hoog, zeker in vergelijking met andere sites. Het populairste toernooi van de site is de Sunday Million, een wekelijks op zondag terugkerend toernooi waar 1 miljoen dollar in de prijzenpot zit. De inleg bedraagt 215$, maar je kunt je via qualifiers ook goedkoper voor het toernooi registreren.

Partypoker
Deze site was lang de populairste pokerroom, tot 2006, waar het de Amerikaanse spelers niet meer kon accepteren. Maar nog steeds is het een zeer grote pokerroom met veel toernooien en uitstekende software, die recentelijk nog is vernieuwd. Ook is er een goed loyaliteitsprogramma. Het algemene niveau van de spelers is echter niet altijd even goed te noemen, zeker niet bij de goedkopere toernooien waar minder geld op het spel staat. Het biedt pokervormen aan zoals Texas Hold’em, Seven Card Stud en Omaha Hi/Lo. Partypoker is genoteerd aan de London Stock Exchange en kan worden gezien als de meest veilige pokerroom ter wereld. Wat ook interessant is: De eigenaar van Partypoker, PartyGaming, heeft een tijdje geleden de WPT (World Poker Tour) gekocht, waardoor de meeste qualifiers voor de World Poker Tour op deze pokerroom zijn te vinden. Zo kun je naar echte toernooien in prachtige landen en steden. De kans dat je die tickets wint is natuurlijk erg klein, maar als je goed bent in poker, kun je een heel eind komen.

Titan Poker
Ook aan te raden is Titan Poker. Dit is één van de betere pokerrooms met vele Sit and Go toernooien en grote jackpots. Maar doordat je bij deze sites vaak een gratis startbonus krijgt, openen veel slechtere spelers een account wat het algehele niveau niet te goede komt op de goedkope tafels. Maar er is wel veel verkeer en het aanbod van toernooien is ook groot. Er zijn ook veel Freerolls, toernooien waarbij je geen geld hoeft in te leggen en wel echt geld kunt winnen. Deze sites biedt veel voor beginnende spelers. Het is zeker de moeite waard om als beginner deze site te proberen.

Bonussen
Als je voor het eerst poker speelt, kun je op sommige sites gebruik maken van een startkapitaal. Je hebt ook vaak mooie first-deposit bonussen. Als je bijvoorbeeld 100 euro stort op je pokeraccount, krijg je 100 euro extra als bonus. Dan heb je dus 2x zoveel geld om mee te spelen. Dit gaat meestal tot de 600 euro. Er zijn ook verschillende sites die zeggen veel gratis geld te geven, maar vaak zijn dit de kleinere sites en zitten er wat addertjes onder het gras. Voorwaarden waar je niet op rekent.

Je moet wel verstandig met je geld omgaan. De sites proberen je gokverslaafd te maken, om zoveel mogelijk winst te kunnen maken.